Susana Jaén  (1985) obté el títol de Grau Superior d’interpretació de la flauta travessera al Conservatori Superior de Música del Liceu amb els professors Christian Farroni i Isabel Souto l’any 2016. Durant el curs 2016/17, realitza estudis de postgrau de la mateixa especialitat al MUSIKENE (Conservatori Superior de Música del País Basc) amb el professor Bruno Claverie. I al juny de 2018 obté el títol de Grau Superior al CSM del Liceu en l’especialitat de Pedagogia de la Flauta Travessera.

Ha assistit a diversos cursos d’interpretació i pedagogia musical tant a nivell nacional com internacional en els quals ha rebut classes d’ Álvaro Octavio, Miguel Ángel Angulo, Antonio Nuez, Júlia Gállego, Salvador Martínez, Magdalena Martínez, Jaime Martín, Clara Novakova, Renate Greiss i Eugènia Arús, entre d’altres.

Ha estat membre de diverses formacions i orquestres com la Jove Orquestra de les Comarques Gironines, l’Orquestra de Flautes de Barcelona, la Camerata Bacasis, la Jove Orquestra de l’Auditori de Girona, la Banda del Prat, la Banda de la Federació Catalana de Societats Musicals, l’Orquestra segle XXI i la Orquestra Terres de Marca, entre d’altres. També ha realitzat diversos concerts  arreu de Catalunya en l’àmbit de la música de cambra.

Com a professora de flauta travessera i llenguatge musical, compta amb 10 anys d’experiència en diverses Escoles de Música del Bages i del Barcelonès. Actualment és professora de flauta, llenguatge musical, sensibilització i conjunt instrumental  l’EMMSantpedor i forma part de diversos projectes dins l’àmbit de la música de cambra.