Nascut a Havířov, República Txeca, inicia els seus estudis de música als 5 anys de la mà del seu pare, el també contrabaixista i trombonista Ladislav Václavík, als 6 anys comença a estudiar piano i als 10 contrabaix i bateria. Als 12 comença els estudis formals de contrabaix i piano al Conservatori de Música d’Ostrava (Rep. Txeca), completa els seus estudis mitjans al Conservatori de Música Dezidera Kardosa (Rep. Eslovaca), i obté el títol de grau superior de música i contrabaix al Conservatori Superior de Kassel (Alemanya) on també participa en la seva orquestra i hi realitza diverses col·laboracions.

També es forma en diversos cursos d‘interpretació orquestral i de música clàssica i barroca de la ma de Miloslav Gajdos. Professionalment ha format part de l’Orquestra d’Òpera de Opava (Rep. Txeca), de l’Orquestra Simfónica de Mariánské Lazne (Rep. Txeca) i de l’Orquestra Barroca de Venècia (Itàlia).

El 2008 s’instal·la a Madrid, on toca en diverses orquestres de Sarsuela, Simfòniques, Càmera així com en grups de Tango i Jazz. També dona classes privades de contrabaix i piano per a tots els nivells. L’any 2016 arriba a Cardona (Barcelona), on funda l’Orquestra Ensemble Confluència Sonora, col·labora amb l’Orquestra UNESCO de Barcelona i segueix donant classes privades de contrabaix i piano.

L’any 2018 obre l’Acadèmia de Música Musilloc a Manresa, de la que n’és professor de piano, contrabaix i música de cambra, a més de promotor de totes les activitats del centre.

jirivaclavik.com